Következő programjaink
Megosztjuk az erőt – közösségi fesztivál tréning
(Green Fusion, 03.24-03.25.)

Időpont: 2018. március 24–25.
szombat 11.00–18.00 | vasárnap 10.00–14.00
Helyszín: Green Fusion

2018-ban a Pride Hónap alkalmából egy olyan közösségi fesztivált tervezünk, ami nem csak idejében lesz nagyobb volumenű, hanem Budapest határai közül is kilép. Ehhez rátok van a legnagyobb szükség! Mutassuk meg együtt, hogy bárhol is éljünk az országban, itt vagyunk, bátrak vagyunk, és nem vagyunk egyedül!

A „Megosztjuk az erőt” projekten belül a Budapest Pride négy szervezője tart képzést Szegeden az érdeklődőknek a programszervezés gyakorlati tudnivalóiról, felvonulásszervezésről, önkéntestoborzásról, forrásteremtésről és az ezekhez tartozó kommunikációról.

A felmerülő útiköltségeiteket a Budapest Pride megtéríti, a képzési napokon az ebédet a Szegedi LMBT Közösségért Csoport biztosítja.

Gyertek el, vágjunk bele, csatlakozzatok a programhoz és szervezzünk együtt fesztivált! A képzés mindenki számára nyitott.

Jelentkezési lap elérhető IDE kattintva
Jelentkezési határidő: 2018. március 22.

A részvétel ingyenes.

A képzés az Állampolgári Részvétel Hete keretében, a Budapest Pride és a Szegedi LMBT Közösségért Csoport szervezésében valósul meg.


Szegedről és Kecskemétről az Atlasz Sportnapra
(BME Sportközpont, Budapest, 04.07.)

Időpont: 2018. április 7. (szombat) 10.00–19.00
Helyszín: BME Sportközpont

A Szegedi LMBT Közösségért Csoport és a Cifra-LMBTQ Közösség Kecskemét felutazást szervez a 14. Atlasz Sportnapra április 7-én.

A sportnap helyszíne a BME Sportközpont lesz Budapesten. Az oda történő felutazást vonattal fogjuk megoldani a költséghatékonyság végett. A sportnapról többet megtudhatsz, ha az esemény linkjére kattintasz: 14. Atlasz Sportnap

Ha szeretnél részt venni, kérjük töltsd ki a jelentkezési ívünket, hogy tudjuk honnan jössz és hogy fel tudjuk majd veled venni a kapcsolatot: Jelentkezési lap
(Kitöltés közben még rengeteg hasznos információt olvashatsz)

Ne feledd! Ha összegyűlünk legalább 15-en csak 1 000 forint lesz a belépőnk, ha ennél kevesebben akkor is csak 1 500 forint a 2 500 helyett!


Országgyűlési választások
(Magyarország, 04.08.)

Időpont: 2018. április 8. (vasárnap) 6.00–19.00

2014-ben, a legutóbbi országgyűlési választások alkalmával több mint 3 millió szavazásra jogosult állampolgár nem ment el szavazni. Mi hiszünk a demokráciában, a jog- és esélyegyenlőségben, és úgy gondoljuk, hogy ezek megvalósításában civil szervezetként jelentős szerepünk van. Arra kérünk, hogy április 8-án menj el szavazni, és szavazz olyan jelöltre, aki támogatja az LMBTQ-emberek jog- és esélyegyenlőségét.

A tájékozódáshoz ajánljuk:
- Választási programok LMBTQ-szempontból (PDF)
- Szegeden induló jelöltek LMBTQ-szempontból (PDF)

Ezen kívül még néhány dolog, amit a választásokig az LMBTQ-emberekért tehetsz:
• Olvasd el a pártok programjait, hogy megalapozottan tudj dönteni.
• Menj el a pártok választási gyűléseire, és tegyél fel jog- és esélyegyenlőséggel kapcsolatos kérdéseket.

Hasznos oldalak a választásokkal kapcsolatban:
www.valasztas.hu (Nemzeti Választási Iroda)
www.valasztasz.hu (VálaszTASZ – Eszköztár aktív polgároknak)