Következő programjaink
Taggyűlés
(Corso Café, 01.31.)

Időpont: 2020. január 31. (péntek) 16.00–18.00
Helyszín: Corso Café – Szeged, Kárász u. 16

Regisztráció: Regisztráció taggyűlésre (csak külsősöknek)

A taggyűlés várható, általános témái:
• tagsággal kapcsolatos döntések
• Alapszabállyal kapcsolatos döntések
• egyéb döntések

A taggyűlésre elsősorban a Szegedi LMBT Közösségért Csoport tagjait várjuk – de megfigyelőként más is részt vehet, amennyiben szeretne csatlakozni a szervezethez vagy szeretné megismerni a csoportunk munkáját.

Kérjük, hogy akik nem tagok, és megfigyelőként szeretnének részt venni a megbeszélésen, azok a részvételüket előzetesen jelezzék nekünk a fenti, erre rendszeresített regisztrációs űrlapon keresztül.

Te is számítassz!! Gyere el!


Pénteki Melegedő – beszélgetés
(Corso Café, 02.07.)

Időpont: minden második péntek 16.00–18.00 (következő alkalom: 2020. február 07.)
Helyszín: Corso Café – Szeged, Kárász u. 16. (beltér)

A Szegedi LMBT Közösségért Csoport tagjaival lehet beszélgetni az előbújás vagy a diszkrimináció témáiról, valamint a szervezetünk működéséről – igény esetén négyszemközt is!

A részvételhez ajánlott az előzetes bejelentkezés (2020. 02. 06-ig), hogy könnyebben megtaláljuk egymást, és hogy az igényeknek megfelelően tudjunk asztalt foglalni.

Bejelentkezés itt: https://bit.ly/34meu37

Ha nem szeretnéd megadni a személyes adataidat, akkor csak gyere el, és keresd a PÉNTEKI MELEGEDŐ táblát az asztalon. (Bejelentkezés nélkül azonban nem tudjuk garantálni, hogy ott leszünk, hogy lesz helyed, illetve hogy lehetőséged lesz négyszemközti beszélgetésre).

Várunk szeretettel! :)


Uranisták és korai homofilok – A melegmozgalom úttörői
(Grand Café, 02.29.)

Időpont: 2020. február 29. (szombat) 17.00–18.30
Helyszín: Grand Café – Szeged, Deák Ferenc u. 18

Kertbeny Károlyon és aktivista társán, Karl Heinrich Ulrichson kívül más fontos személyek is felszólaltak a 19. században és a 20. század elején annak érdekében, hogy az azonos neműek közötti kapcsolatot ne ítélje el a társadalom. Kik voltak ezek a svájci, német, angol és amerikai melegjogi úttörők, akiknek munkássága napjainkra teljesen feledésbe merült? Őket mutatja be Hanzli Péter (Háttér Archívum) előadása.