Következő programjaink
Taggyűlés
(Corso Café, 10.09.)

Időpont: 2020. október 9. (péntek) 15.00–17.00
Helyszín: Corso Café – Szeged, Kárász u. 16

Regisztráció: Regisztráció taggyűlésre (csak külsősöknek)

A taggyűlés várható, általános témái:
• tagsággal kapcsolatos döntések
• Alapszabállyal kapcsolatos döntések
• egyéb döntések

A taggyűlésre elsősorban a Szegedi LMBT Közösségért Csoport tagjait várjuk – de megfigyelőként más is részt vehet, amennyiben szeretne csatlakozni a szervezethez vagy szeretné megismerni a csoportunk munkáját.

Kérjük, hogy akik nem tagok, és megfigyelőként szeretnének részt venni a megbeszélésen, azok a részvételüket előzetesen jelezzék nekünk a fenti, erre rendszeresített regisztrációs űrlapon keresztül.

Te is számítassz!! Gyere el!


Filmklub: Büszkeség és bányászélet
(Zöld Terasz, 10.10.)

Időpont: 2020. október 08. (szombat) 18.00–21.00
Helyszín: Zöld Terasz (Szeged, Földváry utca 3.)

Filmklubunk következő vetítésére a Büszkeség és bányászélet című filmet választottuk. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a filmre és az azt követő kötetlen beszélgetésre. A belépés ingyenes! (Alkoholos ital kivételével innivaló, nassolnivaló szabadon behozható.)

Büszkeség és bányászélet
(Pride)

magyarul beszélő, angol vígjáték, 120 perc, 2014
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik – azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy walesi bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz.

További információk a filmről a PORT.hu oldalon


Az eseményen orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező!

A filklub a Szegedi LMBT Közösségért Csoport szervezésében, a Zöld Terasz támogatásával valósult meg. Köszönjük!


Pénteki Melegedő – beszélgetés
(Corso Café, 10.16.)

Időpont: minden második péntek 16.00–18.00 (következő alkalom: 2020. október 16.)
Helyszín: Corso Café – Szeged, Kárász u. 16. (beltér)

A Szegedi LMBT Közösségért Csoport tagjaival lehet beszélgetni az előbújás vagy a diszkrimináció témáiról, valamint a szervezetünk működéséről – igény esetén négyszemközt is!

A részvételhez ajánlott az előzetes bejelentkezés az esemény előtti nap éjfélig, hogy könnyebben megtaláljuk egymást, és hogy az igényeknek megfelelően tudjunk asztalt foglalni.

Bejelentkezés ITT

Ha nem szeretnéd megadni a személyes adataidat, akkor csak gyere el, és keresd a PÉNTEKI MELEGEDŐ táblát az asztalon. (Bejelentkezés nélkül azonban nem tudjuk garantálni, hogy ott leszünk, hogy lesz helyed, illetve hogy lehetőséged lesz négyszemközti beszélgetésre).

Várunk szeretettel! :)