Következő programjaink
„Biztonságos” tér kampány
(Magyarország, 05.13-05.19.)

Időpont: 2019. május 13–19.
Helyszín: Magyarország

A Szegedi LMBT Közösségért Csoport immár negyedszer, 2019. május 13–19. között rendezi meg a Szivárvány-hét elnevezésű programsorozatot, illetve ennek részeként a „Biztonságos tér” kampányt – amelyhez most vállalkozások, szórakozóhelyek, civil szervezetek és közösségi terek csatlakozását várjuk.

Jelentkezési lap: „Biztonságos tér” kampány – jelentkezési lap

Miért van szükség a „Biztonságos tér” kampányra?
Szeged nem elég biztonságos az LMBTQ-emberek számára?


Sajnos nem. 2016 és 2017 között a szegedi LMBTQ-emberek körében végzett kutatásunk során (válaszadók száma: 347 fő) 37% válaszadó mondta azt, hogy a kutatást megelőző egy évben hátrányos megkülönböztetés érte SZEGEDEN a nemi identitása vagy a szexuális irányultsága miatt. A kutatásból (különösen a személyes interjúkból) az is kiderült, hogy ezeknek az eseteknek egy jelentős része éttermekben, kávézókban, szórakozóhelyeken, közösségi terekben történt. Ezért indítottuk el a kampányt. Hiszünk abban, hogy ezzel az egy hetes figyelemfelhívó kampánnyal közösen hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a hátrányos megkülönböztetések aránya csökkenjen, és Szeged egy mindenki számára biztonságos várossá váljon.

Hogyan lehet csatlakozni?

A csatlakozáshoz nem kell mást tenni, mint
kitölteni egy jelentkezési lapot, valamint
egyetlen hétre (2019. május 13–19.) kihelyezni egy 21x21 cm-es táblát (itt látható). A kihelyezés pontos helyét nem szabjuk meg: ez lehet egy bejárati ajtó, egy ügyféltér, egy irodahelyiség, egy polc, vagy bármilyen más alkalmas hely. A kihelyezendő táblát minden esetben ingyenesen, személyesen vagy postán juttatjuk el minden csatlakozónak.

Mit adunk cserébe?

Igény szerint...
– a csatlakozó hely felkerülhet a honlapunkon található listára, amelyet sok érintett használ tájékozódásra;
– a honlapunkra felkerülő helyeket a Facebook-oldalunkon rövid posztokban promótáljuk 2019 májusában (követőink száma: 1220 fő);
– a csatlakozó helyeket a közösség tagjainak is ajánljuk. (Pl. rengetegszer megkeresnek minket olyan üzenetekkel, hogy tudunk-e LMBTQ-barát, elfogadó fodrászt, masszőrt, pszichológust, szórakozóhelyet, kávézót stb. ajánlani – ezekben az esetekben számunkra is a csatlakozók listája jelent kiindulási alapot.)

Akik már csatlakoztak

A 2018-ban (nyilvánosan) csatlakozók listája a honlapunkon olvasható.

További információk

Ha kérdésed van, vagy további információra van szükséged, akkor keress minket bizalommal elérhetőségeinken. Ha sok kérdésed van, akkor további tájékozódás céljából egy 15-30 perces személyes találkozót is fel tudunk ajánlani Szegeden, amire ezen az űrlapon tudsz jelentkezni.

A kampány a Szegedi LMBT Közösségért Csoport szervezésében, a Civil Kollégium Alapítvány támogatásával valósul meg. Köszönjük!


Európai parlamenti választások
(Magyarország, 05.26.)

Időpont: 2019. május 26. (vasárnap) 6.00–19.00

2014-ben, a legutóbbi európai parlamenti választások alkalmával több mint 5,5 millió szavazásra jogosult magyar állampolgár nem ment el szavazni. Mi hiszünk a demokráciában, a jog- és esélyegyenlőségben, és úgy gondoljuk, hogy ezek megvalósításában civil szervezetként jelentős szerepünk van. Mi elmegyünk szavazni, és téged is arra kérünk, hogy május 26-án tarts velünk, és olyan pártra add le a szavazatodat, amely támogatja az LMBTQ-emberek jog- és esélyegyenlőségét.

Néhány dolog, amit a választásokig az LMBTQ-emberekért tehetsz:
• Olvasd el a pártok programjait, hogy megalapozottan tudj dönteni.
• Menj el a pártok választási gyűléseire, és tegyél fel jog- és esélyegyenlőséggel kapcsolatos kérdéseket.

Hasznos oldalak a választásokkal kapcsolatban:
www.valasztas.hu (Nemzeti Választási Iroda)
www.valasztasz.hu (VálaszTASZ – Eszköztár aktív polgároknak)